Меню

Азбука ру молитва иоанну воину

Молитва Иоанну Воину

Молитвы Иоанну Воину широко использовались православным народом с древних времен. Хотя сведения о его жизненном пути довольно противоречивы. Иоанн служил у Юлиана Отступника и вместе с другими воинами занимался преследованием приверженцев христианской веры. Но как свидетельствуют летописи, этот человек стремился оказать помощь людям, которые были гонимые властью. Благодаря его усилиям было освобождено много пленных. Иоанн организовывал побеги и заранее предупреждал христиан о готовящихся облавах. Занимался Иоанн и благотворительной деятельностью, он постоянно посещал больницы, где оказывал посильную помощь и поддержку больным людям.

После того, как благочестивые деяния Иоанна Воина стали известны верховному правителю, его заключили в темницу. Но после того как Юлиан Отступник был убит в Персидской войне, Иоанн вышел на свободу и начал проповедовать христианство. Из жизни мученик ушел в глубокой старости, успев совершить много благочестивых дел.

Сильная молитва Иоанну Воину от обидчика или врагов

Сильная молитва Иоанну Воину направлена против обидчиков и врагов. Чтобы усилить ее эффективность изначально следует прочитать известную всем молитву «Отче наш». Это позволяет вымолить у Господа прощение за ведомые и неведомые грехи. Считается, что молитва Иоанну Воину будет более сильной, если ее читать в храме перед иконой Святого.

Текст молитвы

Текст сильной молитвы от обидчика и врагов, направленной к Иоанну Воину, звучит следующим образом:

Слушать молитву ко Святому Иоанну Воину:

Молитва Святому Иоанну Воину о возращении

Молитва о возвращении пропажи или потерянной вещи

Молитва святому Иоанну Воину о возвращении потерянной вещи отличается очень большой силой. Очень важно правильно молится в этом случае. О потерянной вещи следует думать только в положительном аспекте. Не следует перед чтением молитвы допускать негатив в отношении человека, который совершил зло.

Текст молитвы звучит следующим образом:

Молитва о возвращении украденного вором

Если вы уверенны, что пострадали от воровства, то можно обратится к Святому Иоанну Воину с сильной личной молитвенной просьбой. Очень важно, чтобы в молитвенном тексте было, как можно больше конкретики. Считается, что такая молитва будет более сильной, если она будет произнесена в храме перед иконой.

Звучать она может следующим образом:

Молитва о возвращении долга

Читаться молитва, направленная к Святому Иоанну Воину, может и в случаях, когда требуется вернуть долг. Очень важно, чтобы в душе человека, который обращается за помощью, не было зла против тех людей, которые длительное время не собираются возвращать долг.

Молитвенный текст звучит следующим образом:

В чем сила молитвы Св. мученику Иоанну Воину

Сила молитвы к Святому Иоанну Воину заключается в том, что этот человек при жизни творил благие дела и был истинным поборником христианской веры. Помощи у Святого Иоанна просят те люди, которые переживают сильные душевные страдания от незаслуженных обид. Очень важно правильно молиться. Необходимо помнить о том, что в молитвенных текстах не должно звучать просьбы наказать своих обидчиков. В молитве нужно просить о защите от недругов и врагов.

Считается, что молитва к Святому Иоанну подходит для ежедневного прочтения. Она обладает сильными защитными свойствами. Если читать молитву каждый день, то можно защитить себя от самых разных бытовых неприятностей дома, на работе и на улице. Такое молитвенное обращение позволит избегать неприятных и спорных ситуаций, а также обрести душевное спокойствие.

Важно помнить, что молитва будет действенной только для искренних и добрых людей. Стремитесь помогать слабым и обиженным, учитесь поддерживать тех людей, у которых возникают трудности в жизни. Не провоцируйте возникновение неприятностей и находите компромиссы. При таком подходе молитвы к Святому Иоанну Воину будут услышаны.

Источник статьи: http://psy-magic.org/molitvy/888-molitva-ioannu-voinu.html

Канон святому мученику Иоанну Воину (2-й)

Песнь 1

Ирмос: Вознесу Тя, Боже, Спасе мой, яко воскресл еси от мертвых, поправ смерть.

Иисусе, Спасе наш, подаждь нам усердие благодарити Тя о всем и восхвалити угодника Твоего, Иоанна.

Читайте также:  Molitva v pomosh chto to prodat

Страстотерпче славне Иоанне, богомудрым смыслом ввоинился еси Всетворцу Богу, победи убо вся враги наша.

Зрети удостоивыйся Бога воплощена, всехвальне воине, молим тя: твоими мольбами избави ны от всех бед.

Богородичен: Богорадованная, Слова Предвечнаго Палато, Марие Дево, милосердием Твоим сердца наша в скорбех увеселяй о Бозе присно.

Песнь 3

Ирмос: Утверждей словом Твоим вселенную, яже не подвижится, утверди и нашу мысль в страх Твой, Владыко Господи.

Тебе, Творцу нашему Богу, во всяком обстоянии, припадающе, молимся: мученика Твоего мольбами в воли и любви Твоей утверди нас.

Твердым умом стал еси на правоте богознания, Богоблаженне Иоанне, темже утверждай души наша во Господе надежду во всем полагати.

Похоть плоти, похоть очес и гордость жития презрев, утвердился еси в любви Иисусове, мучениче, нам в тойжде помощник буди.

Богородичен: Всеблаженная Владычице, утверждающаго вся Христа Господа порождши, в промысле Его пребывати укрепи ны всегда.

Седален, глас 8

Царю Небесному и Творцу веков угождая присно, законопреступнаго Иулиана мучителя вся злоковарныя и богомерзкия советы отразил еси, славне, идолом бездушным жертвы возбранив творити, и тако в подвизе душу твою в руце Господу Богу предал еси. Егоже моли, святе Иоанне, прегрешений оставление нам даровати, чествующим святую память твою.

Песнь 4

Ирмос: Разумех, Всесильне, Твое смотрение и со страхом прославих Тя, Спасе.

Велие Твое, Господи, смотрение во всем мире, емуже усердно предаемся, Тебе со святыми молящеся.

Подвиг добр, мучениче, во страдании совершив, благоразумием во страсе Господа прославляти помози нам.

Братолюбие в гонении людем Божиим помогал еси, страх отвергий мучителей, Иоанне: страх напастей отвержи от нас.

Богородичен: Всесильнаго Царя Царица и Мати сподобилася еси быти; сподоби ны славити Его к нам в милости смотрение.

Песнь 5

Ирмос: От нощи неведения просвещей концы, просвети мя утром человеколюбия Твоего, Господи.

Человеколюбче Владыко, просвещай ны в памяти молебней страдальца Твоего утреневати к Тебе благоговеинством.

Просветился еси, мучениче Иоанне, богодарованными чудесы, тем от злых человек, тщеты и болезни славящия тя премени.

Светоносным утром, побеждая вся душетлительныя враги доблественне, от скорбных тьмы страстей во свет, радости привлецы ны.

Богородичен: Яже Бога во плоти нашей родила еси, Дево Пречистая, светом Небесным осиятися нам Ему молися, милость ко всем простирающи.

Песнь 6

Ирмос: Со Ионою вопием Ти, Господи, со гласом хваления молящеся: возведи от тли живот наш.

Не престанем молити Тя, Всещедраго Господа, подвижуще с нами вернаго воина, изымая от грех, всели ны в Небесную жизнь.

Хвалиши, святе Иоанне, в Вышних Бога, верно зде служив Ему, отнюдуже приближися и нам, тя хвалящим, во спасение.

Страсти Христа ради терпев, всехвальне, всерадостное блаженство получил еси, темже и наша мольбы приими и введи ны в радость.

Велию веру стяжал еси ко Христу Богу, велики же и дары чудес Божественных приял еси от Него, и от действия их проявился еси. И ныне творящих твое празднество и память молися Господеви избавити от всякия нужды и печали.

Богородичен: Пречистая Дево, от тления пагубоноснаго мир спасшая, от всякаго злаго обстояния нас избави.

Кондак, глас 6

Благочестиваго воина Христова, победившаго враги душевныя и телесныя богомудренно, Иоанна мученика достодолжно песньми восхвалим, чудодействуя бо, подает обильная исцеления страждущим людем и молится Господу Богу от всяких бед спасти правоверныя.

Кто подвиги твоя и страдания ради веры в Господа Иисуса изрещи возможет, прехвальне Иоанне? Или киими тя увенчаем похвалами, ради мужественнаго твоего в законе Господни и во истиннем благочестии стояния? Попрал бо еси вся козни душетлителя врага, целомудрием и всякими добротворении вооружився; богатство и славу и похоть вредную возненавидев, нищету и поношение Христово возлюбил еси, страждущим в скорбех помогая. Темже, вселився в Небесныя кровы, дарований преславных чудес обогатился еси. Оттуду убо, блаженне, вся, притекающия к тебе, назирай, помощи творя, во еже от всяких бед спасти правоверныя.

Читайте также:  Мусульманские молитвы послушать от порчи

Песнь 7

Ирмос: Вся дела Твоя истинна и прави путие Твои, Боже отец наших.

Безмездный врачу Иоанне, исцели молитвами твоими недуги и страсти душ и телес Господеви вопиющих: благословен еси, Боже отец наших.

Дело всякия добродетели исправил еси и жертву тя Всетворцу возложил еси, вопия: благословен еси, Боже отец наших.

Всеблагому Богу в чистоте молитвою и постом угождая, мучениче, даждь нам богоугодне звати: благословен еси, Боже отец наших.

Богородичен: Всенепорочная Дево, Путь и Истину, Христа, рождши, руководи нас в Горнюю жизнь, к Богу отец наших.

Песнь 8

Ирмос: Царя славы и Победителя смерти, Иисуса Назорея, Того превозносите во вся веки.

Царю Небесный, победу на силу вражию святому Твоему мученику даровавый, даруй и нам во избавление от нужд славити Тя во вся веки.

Царя Господа радостно, блаженне, в Вышних узрел еси, молися, да мы чистым сердцем Его превозносим во вся веки.

Царюяй во Христе воине, вся варвары победи и злокозненныя разори на нас советы, да превозносим Господа во вся веки.

Царю царствующим и Господу господствующим воин изряден показася и с праведными венцем венчася нетленным от руки Вседержителя Господа.

Богородичен: Царице Всемощная, Царя и Бога матерски моли, да везде Его превозносим и Тя, Госпожу, поем во вся веки.

Песнь 9

Ирмос: Служитель безплотный предста, глаголя Благодатней: Господь с Тобою! Юже величаем.

Господи сил, буди с нами, укрепляя иерархи, иереи же и вся люди Твоя, молитвами святаго спасая, да благочестно Тя и Богородицу непрестанно вси величаем.

Молися, святе Иоанне, Богу в Троице, да удостоит верующия во Имя Его богомудренно, яко Всетворца, присно величати.

Твою память совершающия, Господень угодниче, представ, от печалей свободи и напой радости, во еже с Богоматерию Господа величати.

Аще и на земли воинство оставив, но Небесному Царю воин наречеся Христов, лукавых находы вспять возвращая и верным прося грехов прощения. Темже, Иоанне блаженне, тя воспевающе, Христа величаем.

Богородичен: Облагодатствованная Марие, призри на вся люди Твоя милостию, да Тя безконечно в радости величаем.

Светилен

Венценосче святе, предстояй со Ангелы Христову Престолу и света оттуду исполняяйся, страстотерпче, мир миру молитвами твоими исходатайствуй и нам спасение, благочестно память твою совершающим и в скорбех притекающим к тебе, Иоанне всебогате.

Источник статьи: http://azbyka.ru/days/caa/504

Молитвы мученику Иоанну Воину

Тропарь, глас 4 *

Всеблага́го Бо́га и Царя́/ благове́рный раб и во́ин яви́лся еси́, Иоа́нне чудоде́телю,/ пострада́в бо ра́ди ве́ры му́жески,/ блаже́нно же сконча́в тече́ние,/ зри́ши Все­твор­ца́ Го́спода в Небесе́х светле́йше./ От Него́же прие́м дарова́ние чуде́с,/ стра́ждущим челове́ком во вся́ких напа́стех помога́еши,/ укрепля́еши во́ины в ра́тех,/ от враго́в плене́ния, ран же и внеза́пных смерте́й и от бед лю́тых изыма́еши./ Те́мже моли́ Влады́ку Хри­ста́, приснопа́мятне,/ да во вся́ком обстоя́нии сотвори́т нам ми́лость/ и не введе́т нас во искуше́ния,// но спасе́т ду́ши на́ша, я́ко Человеколю́бец.

Пере­вод: Все­бла­го­го Бога и Царя ты стал бла­го­вер­ным рабом и вои­ном, Иоанн чудо­тво­рец, ибо муже­ствен­но постра­дал за веру, бла­жен­но же закон­чив жиз­нен­ный путь, ты созер­ца­ешь Твор­ца всех Гос­по­да в сия­нии в Небе­сах. От Него же при­няв дар чудо­тво­ре­ний, стра­да­ю­щим людям во вся­ких иску­ше­ни­ях ты помо­га­ешь, укреп­ля­ешь вои­нов в сра­же­ни­ях, избав­ля­ешь от вра­же­ско­го пле­на, ран, вне­зап­ных смер­тей и жесто­ких бед. Пото­му моли Вла­ды­ку Хри­ста, все­гда вспо­ми­на­е­мый, что­бы во вся­ком бед­ствии Он сотво­рил нам милость и не ввел нас во иску­ше­ния, но спас души наши, как Человеколюбец.

Читайте также:  Kak sdat uspeshno ege molitvi

Кондак, глас 6 *

Благочести́ваго во́ина Христо́ва,/ победи́вшаго вра­ги́ душе́вныя и теле́сныя богому́дренно,/ Иоа́нна му́ченика достодо́лжно пе́сньми восхва́лим,/ чудоде́йствуя бо, подае́т оби́льная исцеле́ния стра́ждущим лю́дем/ и мо́лится Го́споду Бо́гу// от вся́ких бед спа­сти́ правове́рныя.

Пере­вод: Бла­го­че­сти­во­го вои­на Хри­сто­ва, побе­див­ше­го вра­гов душев­ных и телес­ных Бого­муд­ро, Иоан­на муче­ни­ка по досто­ин­ству молит­вен­ны­ми пес­но­пе­ни­я­ми про­сла­вим, ибо он, совер­шая чуде­са, пода­ет обиль­ные исце­ле­ния стра­да­ю­щим людям и молит­ся Гос­по­ду Богу о спа­се­нии пра­во­слав­ных от вся­ких бед.

Молитва 1‑я *

О, му́чениче Христо́в, Иоа́нне во́ине! Хра́брый еси́ во бра́нех, и враго́м прогони́тель, и оби́димым засту́пник, всем правосла́вным христиа́ном. О, вели́кий засту́пниче и уго́дниче Христо́в, Иоа́нне вои́нственниче! Поми́луй нас, гре́шных и недосто́йных, и засту­пи́ в беда́х и в ско́рбех, и в печа́лех и во вся́кой злой напа́сти, и от вся́каго зла́го и оби́дящаго челове́ка, тебе́ бо дана́ бысть такова́я благода́ть от Бо́га, е́же моли́тися за ны, гре́шныя, в беда́х и напа́стех зле стра́ждущия. Изба́ви у́бо нас от оби́дящих и ненави́дящих, бу́ди нам побо́рник кре́пок на вся ви́димыя и неви́димыя вра­ги́ на́ша. О, вели́кий побо́рниче, Иоа́нне во́ине! Не забу́ди нас, все­гда́ моля́щихся тебе́, прося́щих по́мощи и неоску́дныя ми́лости тво­ея́, и сподо́би нас, гре́шных и недосто́йных, получи́ти от Бо́га неизрече́нная блага́я, я́же угото́ва лю́бящим Его́. Я́ко подоба́ет Ему́ вся́кая сла́ва, честь и поклоне́ние, Отцу́ и Сы́ну и Свято́му Ду́ху, ны́не, и при́сно, и во ве́ки веко́в. Ами́нь.

Молитва 2‑я

О, му́чениче Христо́в Иоа́нне Во́ине! Хра́брый во бра́нех, и ско́рый засту́пник правосла́вных христиа́н в беда́х и напа́стях их, по да́нной благода́ти от Бо́га! Бу́ди нам побо́рник кре́пок на вся ви́димыя и неви́димыя вра­ги́ на́ша. Во́инству на́шему на вра­ги́ побе́ду да́руй, да смиря́тся проти́вящиися нам и вразумя́тся, и Бо́га и́стиннаго позна́ют и Святу́ю Его́ Це́рковь Правосла́вную. Мы же, гре́шнии, да сподо́бимся прославля́ти Го́спода Спа́са на́шего во Ца́рствии Его́ вку́пе с тобо́ю во ве́ки. Ами́нь.

Молитва 3‑я

О, вели́кий Христо́в му́чениче Иоа́нне, правосла́вных побо́рниче, враго́в прогони́телю и оби́димых засту́пниче! Услы́ши нас, в беда́х и ско́рбех моля́щихся тебе́, я́ко дана́ тебе́ бы́сть благода́ть от Бо́га печа́льныя утеша́ти, немощны́м помога́ти, непови́нныя от напра́сныя сме́рти избавля́ти и за всех зле стра́ждущих моли́тися. Бу́ди у́бо и нам побо́рник кре́пок на вся ви́димыя и неви́димыя вра­ги́ на́ша, я́ко да твое́ю по́мощию и побо́рством по нас посрамя́тся вси явля́ющии нам зла́я. Умо­ли́ Го́спода на́шего, да сподо́бит ны, гре́шныя и недосто́йныя рабы́ Своя́ (име­на), получи́ти от Него́ неизрече́нная блага́я, я́же угото́ва лю́бящим Его́, в Тро́ице Святе́й сла́вимаго Бо́га, все­гда́, ны́не и при́сно и во ве́ки веко́в. Ами́нь.

Личное прошение

О, вели́кий Христо́в му́чениче Иоа́нне! Услы́ши мя, прибега́ющего к тебе́ (имя), пода́ждь в ско́рби мое́й ско́рую по́мощь и заступле́ние (содер­жа­ние про­ше­ния), я́ко да твое́ю по́мощию и побо́рством по мне посрамя́тся вси явля́ющии мне зла́я. Ами́нь.

Краткое житие

День памя­ти 30 июля/12 августа

Св. Иоанн, будучи тай­ным хри­сти­а­ни­ном, слу­жил в импе­ра­тор­ском вой­ске. Послан­ный пре­сле­до­вать хри­сти­ан, он вме­сто это­го помо­гал гони­мым. Откры­то испо­ве­дав Хри­ста, при­нял муче­ни­че­скую кон­чи­ну. Изве­стен так­же тем, что чудес­ным обра­зом обли­чил воров в кра­же. Явля­ет­ся покро­ви­те­лем хри­сто­лю­би­во­го воин­ства, ему молят­ся о заступ­ле­нии от воров и гра­би­те­лей, о нахож­де­нии уте­рян­но­го или похищенного.

Источник статьи: http://azbyka.ru/molitvoslov/molitva-mucheniku-ioannu-voinu.html